Hääkuvan valaisu

Toukokuun lopulla kävin valokuvaamassa häät Vantaalla.

Tässä alapuolella on näytettynä miten laitoin valot tähän kuvaan. Kun valokuvaan ihmisiä, pyrin aina käyttämään yhtä tai kahta salamaa. Ajatus tässä on hyvin yksinkertainen, salamalla valaistaan ihminen, samalla yleensä tausta tummenee ja tuo kontrastisuutta kuvaan. Salamat auttaa myös hallitsemaan kuvan kokonaisuutta.

Tästä ensimmäisestä valokuvasta näkee MIten valot on aseteltu, toisesta kuvasta näkee minkälainen kuvasta tuli.

2 x Profoto B1 + Profoto Deep Umbrella White L.
Nikon D800 + Sigma Art 35mm
F/11 -  1/250 - ISO 100

Kuvia otettiin aika perinteisessä Suomalaisessa maisemassa.

Käytän ulkona paljon Profoton Deep Umbrella Whitea, sen valkoinen pinta tekee todella luonnollisen valon. Sen halkaisija on 130cm, kun sen asettaa vielä mahdollisimman lähelle kuvattavaa, valoon tulee kontrastia. Sateenvarjojen hyvä puoli on niiden kuljetus ja kasaus, erittäin helppoa molemmat. Sontsalle on oma pussukka, minkä saa kätevästi sujautettua repun kylkeen. Deep Umbrella Whiten kanssa käytän tässä päällä vielä diffuuseria, se hajoittaa valoa entisestään, joten siittä tulee iso, pehmeää valoa luova softbox.

Taustan valo on kova, siinä ei ollut mitään valonmuokkainta. Jos pitäisi valita, niin kova valo on (ehkä) mun silmään parempi kuin pehmeä valo.


Valokuvauksessa on kaksi erittäin tärkeää asiaa, valo ja kuvaus.
Näiden kahden opiskelu on ikuinen matka

 


  Jätä kommenttia.. 

TILaa, jaa, tykkää- Wille