Berliini

 

Rakastan valokuvaamista, ja nimenomaan uusissa kaupungeissa tai paikoissa valokuvaaminen inspiroi mua paljon. Kaikki on uutta, ja etsin oikeastaan taukoamatta kuvia, valoja, varjoja, muotoja.. jotain.

Viimeisimpänä sopivaksi matkakohteeksi pomppasi Berliini. Mukavan lähellä, enkä ollut siellä aikaisemmin käynyt. Saksassa olen käynyt muutaman kerran aikaisemmin ja tykkään maasta. Yleensä mietin etukäteen, minkälaisia valokuvia haluaisin tuoda takaisin Suomeen. Ennen matkaa ajattelinkin keskittyä muotojen kuvaamiseen. Mieluiten joitain yllättäviä muotoja, värejä ja heijastuksia. 

Koska kävin ekaa kertaa Berliinissä, ei mulla ollut oikeastaan mitään odotuksia kyseistä kylää kohtaan, vaikka tietty kaupungilla on paljon historiaa. Mua on historia kiinnostanut seiskaluokalta lähtien, eikä se liekki ole vieläkään sammunut. Yläasteella onneksi itselläni oli sellainen historian ope, joka opetti mielenkiintoisesti, eikä vaan selostanut mitä papereissa luki. Kyseinen opettaja muutti mun elämän, kiitos hänelle.

Reissussa kennolle tarttui puolisentoista tuhatta ruutua, sanomattakin lienee selvää, että kuvien läpi käyminen vie aikaa. Kuvien käsittelyn hoidan pääosin Lightroomilla, siinä on hyvä kirjasto missä näkee kaikki kuvat ja niihin pystyy katselemaan. Toki Photoshopissa heitän kuvaan vielä pienen viilauksen. Tuntuu jotenkin, että kuvan näkee tarkemmin Photarissa.

PS. Yhtäkään döneriä en syönyt.

- Wille

Kommentoi - Tykkää - Jaa